Monday, April 18, 2016

Unenägude tõlgendamine

Kes minu blogi on veidi rohkem uurinud, teavad, et varem tegelesin unenägude seletamisega ja blogi tegelikult saigi alguse sellest, et mul oli kuskile hea üles kirjutada oma unenägusid, ka siis, kui parasjagu reisin. Et ei oleks pidanud unenägude päevikut kaasas kandma. Sinna sai kirja igasugu jaburdusi, aga mingil määral oli siiski ka mingit abi nendest sõnumitest, mida ma unenägudest välja lugesin.
Minu poole on pöördutud sooviga, et ma neile seletaks mida nende unenägu tähendab. Kuid seda neile öelda, peaksin ma kogema samu asju mida nemad on kogenud elu jooksul. Kuna ma teisi sellega aidata ei oska, siis mõtlesin, et kõige õigem oleks õpetada, kuidas nad ise ennast aidata saavad.
Kõige esimeseks tuleb mul ära mainida, et me näeme unenägusid just vastavalt oma kogemusele. Ehk siis vastavalt nendele kogemustele, mida me oleme elu jooksul omandanud. Tihti on unenägu saadetud meile sõnumiks või näiteks millegi kirjeldamiseks. Näiteks, kui oled just vahetamas töökohta ja mures, et kuidas asjad seal olema hakkavad, siis võid sa unes näha näiteks džunglit täis mürkmadusid ja putukaid, kuid kõige olulisem on just jälgida, kuidas sa ennast selles unenäos tunned. Sest üks asi on see mida sa silmaga näed ja teine asi on see kuidas sa selle kõige  juures ennast tunned. Võib-olla sul on just väga hea tuju ja sa oled põnevil. Vastuseks sa saad milline sinu töökeskkond olema hakkab. Võib tunduda, et inimesed sinu ümber on pahatahtlikud, kuid see on vaid see kuidas see väljast poolt paistab. Tegelikkuses tuleb kõik olema sul aga suurepärane.
Kui sa hakkad oma unenägusid üles kirjutama, siis hakkad märkama, erinevaid sümboleid, mida miski sinu jaoks tähendab, ja kindlasti leiad, et mõned sümbolid klapivad ka unenägude seletaja sümbolitega. Kõige olulisem on aga usaldada oma intuitsiooni ja tunnetada, mis versioon sellest unenäo tõlgendist vastab just sellele, mida su süda ütleb, sest nii ka on. Võid ju ka peale ise tehtud unenäo analüüsi, arutada seda teemat ka sõbraga või grupis selle teema üles võtta, et mida teised asjast arvavad. Sa võid kuulda palju erinevaid versiooni ja võib olla et mõni on selline, mis tundub sulle just see õige, siis tea, et see ongi just see õige sõnum, mida sa peaks sellest unenäost välja lugema.
Vahel aga me võime saada sõnumeid ka oma lähedastelt, kes teispoolsuses on ja selleks ei pea me üldse neid unes nägemagi. Neil on võime mõjutada meie unenägusid. Näiteks kui olete olnud pikalt stressis millegi tõttu ja pole saanud hästi magada, siis võib olla tulebki öö, kus te magate nagu väike beebi ja näete unes imeilusat lilleaasa, on vaid linnulaul.

No comments:

Post a Comment